dimecres, 30 de setembre del 2015

Bibliorelats, un projecte entranyable

El recull de relats Bibliorelats va ser presentat el passat dia 8 de setembre dins el marc de la Setmana del Llibre en Català a Barcelona. Més tard, el 23, la presentació es va fer a Reus, la ciutat on es va gestar. 
Bibliorelats parteix d'un projecte engrescador sorgit d'un grup de dones, Reusenques de lletres, que fa uns mesos no sabia ni que existien i que a partir d'ara seguiré fidelment ja que crec que realment la seva tasca val la pena. Amb la complicitat d'un editor valent - que és molt en els temps que corren- Alfred Arola i de la plataforma Roter, ha vist la llum aquest projecte en forma de recull de relats breus amb un fil conductor: les biblioteques públiques com a referent, aprofitant l'avinentesa que enguany celebrem el centenari de la seva aparició. 
Vint-i-quatre relats configuren aquest recull. Els cinc primers escrits per les components del grup, els 19 restants per participants en el concurs convocat per tal de triar els més adients. He tingut la sort que el meu relat hagi estat un dels escollits i aquí ha començat l'aventura. 
Llegir el llibre ha estat un veritable plaer, els vint-i-quatre relats m'han ben captivat , cadascun amb la seva peculiaritat i en això rau, sens dubte, la gràcia del recull: un mateix tema, vint-i-quatre interpretacions diferents.
La biblioteca ha esdevingut l'amiga estimada, la dipositària de llibres perduts, un lloc sacre, un santuari cultural, la cova de les meravelles, un lloc on somiar, on enamorar-se, on lligar, on escriure un poema d'amor;  un lloc de reunió dels grans mestres de la literatura, el punt de partida d'un gran viatge, un indret on apareixen llibres misteriosos... 
He gaudit tant llegint-lo que no he pogut evitar un xic de frustració en adonar-me que arribava al final del darrer conte, que no n'hi havia més. 
Us el recomano de tot cor. Si sou amants de la literatura, llegiu-lo i si no, llegiu-lo també que potser descobrireu alguna faceta del món de les biblioteques que no coneixíeu i us engresca a entrar-hi. 
Un gran projecte pel qual només em queda felicitat a tots aquells que l'han fet possible, bé, que l'hem fet possible, perquè jo també he aportat el meu granet de sorra la qual cosa m'enorgulleix molt. Ens calen projectes com aquest. 



Etiquetes de comentaris:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici